| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

Home

Page history last edited by LeesMe 8 months ago


 

Welkom op de wiki van Leesclub Lees Me!

 

 

Wat?

Leesclub Lees me! is een groep mensen die graag lezen en die regelmatig samenkomen om een vooraf vastgelegd boek te bespreken.

 

Leesclub Lees Me! leest literaire romans. In de marge daarvan kunnen natuurlijk wel eens andere genres en andere kunstvormen aan bod komen. Soms kijken we bijvoorbeeld naar een stukje van een verfilmd boek, of we beluisteren een muziekstuk dat in het boek aan bod komt.

 

Hoe?

De begeleiding van de gesprekken doen we zelf. Bij elke bijeenkomst bereiden twee van de leden het gesprek voor: zij lezen het boek grondig en verzamelen informatie over boek en schrijver. Tijdens de bijeenkomst leiden zij het gesprek. We proberen om niet alleen stil te staan bij het verhaal maar graven ook dieper naar stijl en vormkenmerken. Het is daarom aanbevolen om het besproken boek te lezen voor de bijeenkomst.

 

We lezen en bespreken een 7-tal boeken per leesseizoen. Welke boeken we gaan lezen, beslissen we aan het begin van het leesseizoen. Tijdens het jaar kunnen leden hun suggesties plaatsen op onze longlist pagina.

 

Om onze werking te ondersteunen, besloten we enkele jaren geleden om deze wiki aan te maken. Ook het onderhoud hiervan gebeurt door de leesclubleden zelf.  

 

Wanneer?

We komen samen op zaterdagochtend, van 10 tot 12 uur bij een ontbijt met koffie, thee en ontbijtkoeken.

De agenda van dit jaar vind je hier.

 

Waar?

Adres : De Kriekelaar, Gallaitstraat 96, 1030 Brussel 

 

 

 

 

Geïnteresseerd? Kom dan gewoon eens naar één van de volgende boekbesprekingen. Meld je wel vooraf aan via onderstaande knop

 

 

 

Je kan ons nu ook volgen op Facebook

 

 

 

 

web analytics
 

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.